***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Руски и таджикистански граждани са арестувани за атентата в Истанбул. Путин се регистрира за президентските избори


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 29 януари   

 

„ Граждани на Русия и Таджикистан са задържани поради нападението в католическата черква в Истанбул ", съобщи Ройтерс.

Според турския вътрешен министър Али Ерликая: Във връзка с офанзивата против християнския храм бяха осъществени обиски на 30 адреса и бяха разпитани 48 души.

„ В хода на дейностите на полицията в Истанбул бяха откри двама съществени обвинени – жители на Руската федерация и Таджикистан, свързани с " Ислямска страна " (ИД) ", сподели още той.

***

„ Държавата не е добър асистент на психиатричните лечебни заведения ", разяснява на кръгла маса Иванка Динева, изпълнителен шеф на Изпълнителна организация " Медицински контрол " (ИАМН), съобщи кореспондент на NOVINI.BG.

Тя поздрави доктор Цветеслава Гълъбова, шеф на психиатрична болница „ Свети Иван Рилски “ за напъните, които поставя и описа по какъв начин е било отказано на неин пациент да бъде признат за лекуване в многопрофилна болница и подсети, че и хората с психологични проблеми също се разболяват.

***

По думите му това, което е планувано в Плана за възобновяване е да има амбулатории в далечните обитаеми места. Това ще са 300 амбулатории,в които де факто няма кой да работи. Трябва да се изгарят най-малко още 3 центъра за психологично здраве в София, както и няколко в страната, добави той.

***

На ден влизат по 4,170 млн. евро от българите в чужбина.

***

Правителството предлага да отпаднат таксите за образование на студенти и докторанти в държавните висши учебни заведения, признати в местата, които страната субсидира. 

За задачата ще бъдат инициирани промени в Закона за висшето обучение, които ще бъдат качени за публично разискване на strategy.bg през днешния ден.

***

Когато си мислиш, че идиотщината е стигнала горна мъртва точка и повече няма накъде… се оказва, че постоянно има накъде. 

Сега „ новината “ е, че Европейски Съюз щял да не разрешава снежните индивиди. 

И имат вяра. На всичко имат вяра. Само да им кажат, че Европейски Съюз нещо ще не разрешава и… имат вяра. Утре ще ги заплашат, че Европейски Съюз ще им забрани дишането и ще повярват. 

Ниско-образовани, без обикновена адекватност в светоусещането, без грам сериозна мисъл. 

***

Украйна има милионна войска и 30 милиона работещи, които дружно пазят Европа и света, съобщи украинският президент Володимир Зеленски в изявление за немския ефирен канал А Ер Де, представено от Укринформ.

***

Президентът на Русия Владимир Путин се записва като претендент за президентския пост, съобщи Ройтерс, като се базира на Централната изборна комисия. Президентските избори в Русия ще са на 15-17 март.

***

Про-иранска формация пое отговорност за удара по военната база на Съединени американски щати в Йордания ", съобщи израелската медия нюзру.

***

Япония разгласи, че също стопира финансирането на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци (УНРВА) поради обвиняванията на Израел, че някои от чиновниците ѝ са взели участие в нападението на Хамас против еврейската страна на 7 октомври, съобщи Франс прес.

 

***

Англия, Германия, Съединени американски щати, Австралия, Канада и други страни, в това число Япония, към този момент стопираха финансирането на организацията за помощ, която оказва жизненоважна поддръжка на хората в Газа, отбелязва Ройтерс.

***

Най-малката от трите пирамиди в Гиза - пирамидата на Микерин, ще бъде възобновена в истинския й тип от египетско-японска археологическа експедиция, заяви онлайн изданието „ Иджиптшън стрийтс ", представено от Българска телеграфна агенция. 

Амбициозният план, който се чака да продължи три години, е управителен от генералния секретар на Върховния съвет за антиките на Египет Мустафа Уазири и известния японски египтолог и президент на Международния университет Хигаши Нипон доктор Сакужи Йошимура.

Първоначално учените ще изследват падналите блокове от външната обшивка на пирамидата с технологии като фотограметрия и лазерно сканиране, а крайната цел е да ги слагат назад на фасадата на хилядолетната сграда.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР